קבורה אזרחית בישראל: להיפרד בהתאם לערכים והאמונות שלך
כשהחיים מגיעים לסיומם, כל אחד מאיתנו מעוניין להבטיח שהפרידה תהיה בהתאם לערכיו ואמונותיו. בישראל, האפשרות של קבורה אזרחית מעניקה חופש בחירה בטקס הפרידה ובאופן הקבורה, במיוחד עבור אלו שאינם מעוניינים בטקס דתי מסורתי.
אז מהי קבורה אזרחית?
קבורה אזרחית מאפשרת לכל אדם להיקבר בהתאם להשקפת עולמו, בין אם בטקס חילוני, דתי או אחר. החוק בישראל מכיר בזכות זו, ומאפשר קבורה בבתי עלמין אזרחיים או בחלקות מיוחדות בתוך בתי עלמין יהודיים. לדוגמה, באתר "כל זכות" מצוין כי "על פי החוק אדם זכאי להיקבר על פי השקפתו בבית עלמין אזרחי חלופי אם בחר בכך"
היתרונות של קבורה אזרחית
אחד מהיתרונות הבולטים של קבורה אזרחית הוא הגמישות וההתאמה האישית. בתי עלמין אזרחיים, כמו למשל "בשביל מנוחה נכונה", בית עלמין אזרחי בראשון לציון, מאפשרים למשפחות לבחור את אופי הטקס, כולל אפשרות להשמעת מוזיקה, הקראת טקסטים אישיים ואפילו קבורה בארון. כפי שמצוין באתר בית העלמין: "אנחנו מכבדים את רצון המשפחה לבחור ולקיים כל סוג של טקס ברוח כל הזרמים".
לא רק לידוענים
בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה משמעותית בביקוש לקבורה אזרחית בישראל,
לא מעט ידוענים שבחרו בקבורה אזרחית, כמו מודי בראון המגיש והיוצר הטלוויזיוני המוערך, וילי סימס כדורסלן אמריקאי-ישראלי, יצחק קלפטר המוזיקאי והגיטריסט הישראלי הנודע, שבחרו בבית העלמין "בשביל מנוחה נכונה" בהחלט תרמו לעלייה במודעות והביקוש בהתאמה. "על פי הערכות שלנו, בין 10% ל-14% מהנקברים בשנה בוחרים בקבורה אזרחית, לעומת אחוזים בודדים לפני כעשור" כך מספרת לנו אנה, מנהלת בית העלמין "בשביל מנוחה נכונה" בראשון לציון.